Geluksdraakjes en meer

Gepubliceerd op 12 juli 2024 om 08:49

Ondanks wat aanvankelijke strubbelingen met het weer was het Kunstweekend in Beetsterzwaag een succes.

Vanwege de harde wind en regen moest er op zaterdag aan het begin van de middag worden uitgeweken naar binnen.
Gelukkig was er binnen nog een mooi plekje voor ons, in het kinderspeelhoekje in het revalidatiecentrum. 

Marije Nutma, van Raya Art, heeft op zaterdag met kinderen gewerkt aan het beschilderen van schubben voor de grote geluksdraak. Het zijn prachtige kleurige schubben geworden!

Op zondag maakte Laure, van Streekatelier Luinjeberd, kleine geluksdraakjes met kinderen en volwassenen. Laure had eerder  door anderen gemaakte geluksdraakjes meegenomen. Als je tenminste twee nieuwe geluksdraakjes had gemaakt, mocht je een van deze al gebakken en geglazuurde draakjes uitkiezen,

om aan iemand te geven die wel wat geluk kan gebruiken. Dit leverde mooie gesprekken op tussen ouders en kinderen. Wie kan er wel wat geluk gebruiken en maak jij bij met jouw draakje?

Buiten (en ook wel binnen) maakte ikzelf (Ria), met mijn eigen geluksdraak op mijn schouder, contact met bezoekers van het kunstweekend. Via deze geluksdraak kon ik gemakkelijk een link leggen naar de enorm grote geluksdraak waar aan kon worden gewerkt (vlechten van de enorm lange staart) en de kleine geluksdraakjes waarmee je iemand blij kon maken.

Met mijn vrolijke outfit en de geluksdraak op mijn schouder trok ik beslist de aandacht.

 

Binnen waren Ingrid en Jan aan het vlechten voor de staart, waarbij ze af en toe wat hulp kregen. Maar vooral het maken van de kleine geluksdraakjes bleek een groot succes.

De geluksdraakjes die in Beetsterzwaag zijn gemaakt, zijn door Laure meegenomen om te bakken en glazuren. Met deze draakjes kunnen later weer andere mensen blij worden gemaakt.

 

Binnenkort gaan we nadenken over de volgende stappen voor de grote geluksdraak. 

Maar eerst is het nu ook weer tijd om verder te werken aan de illustraties voor het verhaal van ‘Het dappere vogeltje en de schatkist van de draak’, ofwel ‘De draak met de verloren gouden vleugels’.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.